Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster

en syster står med båda fötterna på jorden
en syster står för så många saker
står upp för sig själv
ner
en syster klappar man mothårs
en syster kan vackla utan att ramla
då klappar man henne medhårs
en syster balanserar inte på knivseggar
en syster har en ryggrad av guld och ett lyssnande öra
och vad har hänt med det andra örat?
en syster ska väl inte låtsas för mycket?


en syster är så duktig när hon har bakat bröd
en syster vet namnen på alla fåglar
en syster kan sjunga vid sin brors säng när han inte kan sova


en syster kan bli en kvinna någon dag
eller är hon redan det?


en syster kan spöka ut sig
en syster kan gråta till djurprogram på teve

en syster förstår allt

 

 

en syster förstår ingenting

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 316 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-10-14 21:30



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Håller med Eric, gillar upprepningarna.
Vid
syster klappar man mothårs
ler jag lite
och vid
en syster ska väl inte låtsas för mycket?
rynkar jag pannan lite.

Men vad vet jag
jag är ensambarn
men jag tyckte om det här.
2012-10-27

  Brachmin
bästa!
2012-10-16

  Erik H.J Hultin
Fint, upprepningarna fungerar och det rent språkligt nästan naivistiska gifter sig utmärkt med uppmaning till styrka och kunnighet, små glimtar av det svåra i att uppnå idealen. Även bra att du inte skriver "förstår allt och ingenting." Hade dödat texten. Mycket Lina Ekdahl över det här för övrigt ;)
2012-10-15

  cilax VIP
fint att ha syster, fint skrivet
2012-10-15

    ej medlem längre
En underbar text...finns inget att lägga till eller dra ifrån. Bra skriver Syster!
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star