Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det som är vackert

 

 

 

 

 

i den långsamma skymningen andas trädgården

nattviol

 

den bruna faunen trippar in

skogens genius lierad med Bacchus

koketta små horn

elfenbensvita

över lockiga öron

skrapar lite med klöven och säger

 

skriv om det som är vackert

 

den råa naturen

outgrundlig och ogenomtränglig

med mörka rum för galenskap

extas och vin

och om

den vilda trädgården

som inte låter sig tuktas eller ansas

där fåglarna och fladdermössen tagit över

och den röda ekorren är kung

 

vi dricker Earl Grey med honung och mjölk

han rör i kinesisk kopp

florstunn

genomlyst

pannan den unga

under hornen i tankeveck

 

det är månsken i natt och silver faller

på pilträden

rinner droppar

ner på mossan

mjukt

skalbaggesköld glänser

 

jag andas doft av varma scones och fikonmarmelad

vanilj och tung sötma

i kaminens öppna eld sprakar små explosioner

torr ved knastrar

värme vaggar

och jag säger

 

jag ska skriva om det som är vackert

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-10-28 19:57



Bookmark and Share


  papessa
bara så fantastiskt eggande
2014-12-24

  papessa
åhh vad jag blev varm och tårar trängs nu i mina ögon och vattnar så skönt mina ögon
2013-02-28

  Lars Hedlin
Jätte fint skrivet!
2012-11-25

    huldran
Så målande vackert känner höststämningen i din sagoträdgård!
2012-11-06

  Albert
Hej Aisha! Vad vackert du skriver om det som är vackert. Man blir ju sällan besviken på dina äventyrliga ord
lockiga öron
vild trädgård
och kinesisk kopp
2012-10-29

  Lena Själsöga Keijser
Tack

läser

vågor av bilder dofter stiger in

Tack
2012-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP