Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädje

Att bara få leva få vara springande
barnafötter som små trumvirvlar
mot jorden,

i en jublande själ omsluten
av rymd i en frisk gammelskog
som strålar under rosig sky
som renar luft vatten,

under himlaharpan där
vindarna är som felor
min sol min måne är
himlaljuset,

där löven faller döda
men lyser
ändå som dom
rödaste rubiner.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 682 gånger och applåderad av 45 personer
Publicerad 2012-10-30 10:41



Bookmark and Share


  louisegirl
Så vackert skrivit!
2014-01-28

  Alva Johnsson VIP

Sista versen: Där löven faller... Så vacker.
Vill så gärna att människan "faller lika vackert".

2013-05-07

  beli
Underbara du :D
2013-03-09

  Nils Teodor VIP
Härlig livsglädje
förmedlar dina ord
En fröjd att läsa
2012-11-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
att uppskatta livet,
mycket fint

i både mening som ord
2012-11-09

    ej medlem längre
Varma vackra rader...fint
2012-11-06

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2012-11-05

    ej medlem längre
Rakt in i hjärtat, explosion!
Blir tårar...
Så oerhört fin denna din "Glädje"
2012-11-05

  bittemi VIP
Varma, vackra ord som lyser upp en mörk höstmorgon
2012-11-05

  Mats Henricson
En sprakande färgpallett med hösten som signum, så läckert bara ! Bokmärker !
2012-11-04

  Bibbi VIP
Där ville jag vara.
2012-11-02

  ULJO
Vackert och berörande
2012-11-02

    ej medlem längre
Underbart vackert skaldat!

"under himlaharpan där
vindarna är som felor
min sol min måne är
himlaljuset,"

2012-10-31

  Eva Helene VIP
Så fint och tycker särskilt mycket om att få lyssna till dikten (och sången)! :)
2012-10-31

  anits VIP
Mycket bra skaldat en dikt
jag blir glad av när jag läser
2012-10-31

  Lena Själsöga Keijser
har väntat på
just detta du här skänker

tack att du skriver
2012-10-30

  ResenärGenomLivet
Underbart härligt...strålande vackert...man blir glad...
2012-10-30

  walborg
Tack för den glädje Du sprider med Dina varma tankar och ord.
2012-10-30

    Maria Malm
Det här blir man glad av att läsa!
2012-10-30

  Drömfångare
Oh, vad härligt att du är tillbaka, glädjen följer dig i dikten, denna glada, vackra :)
2012-10-30

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt, inspirerande och harmoniskt skrivet.
2012-10-30

  limerick
Skön poesi!
2012-10-30

    Ken Cassel
Bra aol, min vän! :)
2012-10-30

  Linda CH VIP
Dina ord sprider varm glädje och skönhet!
2012-10-30

  Chawa VIP
En sådan vackerglädje att läsa!
2012-10-30

  surface to air
Åh så vackert skrivet!
2012-10-30

  Heikki Hellman
Dessa strofer har skrivit någon som har lyrikers talang!
2012-10-30

    ej medlem längre
en öm, och vacker text...
2012-10-30

  Anya VIP
En mycket varm och glädjande text. Tycker om ordvalen extra mycket:
barnafötter, gammelskog, himlaharpan.
2012-10-30

  kråkan VIP
så som det ska.. vackert berättat, blir glad! tack
2012-10-30
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol