Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oviss

det är dig jag tänker på
när mamma säger framtid och
drommer om
flyttar

långt långt bort

när de säger
"när kajsa är frisk"
och
pappa skojar om en man
stark nog att bära möbler
i ett hyreshus

med för liten hiss

det är dig jag tänker på
när jag får
frågan

om vad som är mitt liv
tio år framåt det är dig
jag kämpar
för

de där minutrarna på kvällen
via skype eller telefon
när vi
somnar in
och tvingas lägga på
och du är nära trots allt
avstånd

jag känner hemma i dig
och jag vill gifta mig
med dig, jag
vill leva mitt liv
med dig och det är så mäktigt
så häftigt

det är
dig jag skulle flytta norrut för
fastän jag avskyr kyla

det är
dig



..och det ger dig all makt över mig




Fri vers (Fri form) av aspiration
Läst 278 gånger
Publicerad 2012-11-01 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aspiration
aspiration