Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång från ett ödehus

Allt för mycket strunt och lump och skräp
har jag samlat på mitt gamla släp.
Så jag bär en trött och ledsam last
många långa dagar i det grå.
Ledan sopat glädjen med sin kvast
där jag sitter vid en fälld ridå.

Allt för mycket lort och sump och skrot
ligger samlat vid min halta fot.
Längs en väg som leder längre ut
ser jag allt för många släckta ljus.
Som om allt försvann en nattminut
sitter jag i livets ödehus.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 465 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-04 10:44



Bookmark and Share


  Kristina Hellgren
Fin sorgsen dikt, som lämnar mig med många känslor av sorg och smärta.

2013-09-17

  Piann VIP
En dikt som går i moll, men du uttrycker dina känslor så fint.
2012-11-22

  Daniel_78 VIP
missförstå mig rätt, men jag gillar att dikten är så kort som den är,
det bittra kommer fram på något sätt i din formen just då.
2012-11-04

  aol
ja molliga rim är du bät på gillas
2012-11-04

    ej medlem längre
Fint skaldat.
2012-11-04

  Jan Widströmer VIP
Vemodigt om det förgängliga väl rimmat.
2012-11-04

    ej medlem längre
En sång i moll och en förträfflig sådan som alltid från dig Erik!
Du är bäst på molliga rim ;)
2012-11-04

    ej medlem längre
Bra skrivet, texten den berör ända in,
sådant oerhört vemod...
BRA!
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L