Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi lever i en vild värld


där en människoliv inte är så mycket värd

För lite överallt runtom våran jord så har människorna

åter igen tagit till sina svärd

och fäktas nu för fullt, för vad livet är värt

För överallt så finns det en och annan liten härdsmälta

och en och annan liten oroshärd

där man tycker att sin närmsta granne inte är

så mycket att ha

Ingenting som man håller så speciellt kärt

Så just nu är Palestina och Israel åter på krigsstigen igen

emot varandra

då de skickar en massa raketer på varann

Och den stora frågan är då

Kommer araberna och judarna någonsin kunna hålla sams

Själv så tycker jag att den freden verkar vara ganska

så avlägsen

För så som det ser ut sedan decennier tillbaka

Inte chans

Men själv så tycker jag att det är jätte synd att de

fortfarande ska hålla på med detta trams

Och om Jesus bara hade levat nu på tvåtusen talet

så skulle han nog bara storkna och tro

att det inte är sant

Att araber och judar fortfarande håller på och bråkar

med varann efter så lång tid i historien

Och att ingen av dem har tagit sig modet ännu

att över gränsen sträcka fram

en vänlig och god hand...

Vi lever i en vild värld!

Ken Cassel
16/11-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-16 15:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra Ken! Så länge det finns människor på jorden kommer det krigas!
2012-11-17

    ej medlem längre
Så bra du skriver!
2012-11-16

  LenaJohansson VIP
ja.håller med..bra text
2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel