Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~vinter?~

Mitt väsen längtar efter din glittriga famn
efter frostbitna berg och dalar
efter andaksfull tystnad då det vita satt punkt för buller

växter drömmer om hägrande vår
knoppar sväller
blommor blommar
så lite de vet om mörkret
om kylan och frosten som en natt kommer
kapar stjälkar
nyper knoppar
fryser hopp

kom vinter
visa mig nya stigar att följa
när de gamla skriar av slentrian och lerig tristess


kom snö
låt mig läsa allt som sker
om snöbadande pippifåglar
rävar som tassar i nattens tystnad
skvallra om smekningar på skarsnö
Skönhetsavtryck av luftlätta fjäderspetsar




Fri vers (Fri form) av ~alruna~
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-21 15:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~