Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/4MUeA7r6q9T6wgYq5UXHlk


Den tullfria försäljningen nödgas upphöra

Ha, jag tror kanske också på ett enkelt våld

slår det mig när

jag dricker kaffe eller sur kimrök i en blårandig mugg

läser Bukowski

och lyssnar på något onämnbart

käckt och förlegat

istället för att ställa mig upp

och låta rummet utanför mig

trycka ner mej på stolen

upp ner upp

ner

å, jag tror på det

men aldrig skulle jag låta det tro på mej

nej, nej, inte jag

men när jag inte medvetet

men märk väl: inte omedvetet heller spiller

på papperet jag inte läser bakom Bukowski, undertill

torkar jag upp det med mer emfas

än situationen påkallar

det är bara tre ränder på muggen

och bara två av dem

är blå

den tredje är vit

eller bara avsaknad av blått

hur man nu ser på det

(inte rött, inte grått, jag valde den här, det finns fler)

och så bara nya skor, bara ta sej iväg, hämta sina papper jättesnabbt, bygga ett sjuhelvetes skjul med paljetter på vindskivorna, putsbruk ..!

viskar vi till varandra

i all enkelhet

vi fick ju de här långa blykrattorna till skänks

för lång och trogen förvaring

så sturigt

kliar vi varandra i ögonen

med just dem och inga

andra

nejnej




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-11 14:12



Bookmark and Share


  zallander
he he

stora frågor

över små händelser

gillar humorn


2012-12-28

  L I V
Har läst flera av dina dikter och jag måste tillstå att jag är jäkligt imponerad av ditt sätt att skriva och förmedla. Personligt formspråk
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund