Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Erik HJ Hultin - (det stora geniet) var med och skapade denna dikt med mig


Vinterhav

hennes anorektiska fingar flätar fiskbensflätor

innerst är allt vitt och ljudlöst,

 

de ska vädra sina världar för varandra 

finna frid i den andres botten 

älska i smältande kyrkor

 

horisonten väller in sitt vinterhav

över sovande förstäder

 

i drömmen kardas nekrobiotisk massa

fäglarna häckar runt flytande kropp,

drömmen utskuren ur rum

 

hon mäter avståndet mellan fönster och frihet 

drar inga linjer mellan verklighet och dikt

drunknar i det vinterhav som sövde henne

 

hör genom vattnet motorvägens sånger, han

är på väg bort, alltid bort 

 

innan kraschen efter uppvaknandet, genom askan 

upp igen,

bort, alltid bort 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av desert star
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-15 22:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ni är ju gjorda för varandra. två genier med ord som flyter in i varandra[s] utan skiljetecken, ingen interpunktion mellan era hjärtan. så jävla fint detta, eskapismen i sin mest utsökta, och kanske minst sanna, form. tänker på Dylan Thomas; rage, rage against the dying of the light, och att vi även rasar mot ljusets födelse. det är det i oss som hatar allt kliniskt, vi måste stå emot. och ni värdrar era världar inte bara för varandra utan även för oss läsare, och jag sugs in, rullar ihop mig som en mjuk katt eller en vit blixt som biter sig själv i svansen. man måste bort för att komma hem
2012-12-18

  cilax VIP
vackert
2012-12-15
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star