Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljudfil: " Tusen bitar ... " med Björn Afzelius


KÄRLEK?

 

Är KÄRLEK att sänka någon

som har det svårt

att svara på vekhet

med något riktigt hårt

att stöta omkull någon

som står på knä

istället för kramar

och att tillsammans be

att rikta ett hugg mot något

blottat bart

istället för att vårda

mjukt och rart

 

NEJ!

 

KÄRLEK utstår och fördrar allt

den ger värme

när det är riktigt kallt

den stöttar när något 

ej bär

är någon trött

så finns den där

den är mild

och varsamt god

om någon vacklar

så ger den mod

 

Om du ej förmår

allt det här

så är det ej

RIKTIG KÄRLEK

som du bär  




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-11 14:01



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Stark text som berör på djupet till sköna och passande toner av Afzelius...

"är någon trött
så finns den där
den är mild
och varsamt god
om någon vacklar
så ger den mod..." - DET är Kärlek!

2013-12-24

  Skogsfen.
Sant..kärleken kan inte skada. Gillar Björn Afzelius det fanns något äkta över honom. Gör säkert gudomlig musik i himmelen. Kram från Skogsfen
2013-01-14

  SatansSon VIP
Kloka ord. Bra och stark text. Fin låt till.
2013-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge