Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jungfruns bön

 

Natten är så skön

börjar att darra svara

underbara styrka

jungfrun hört min bön

Ensam uppå ön

klämtar klockor klara

dånande mot skyn

kärlek blir min lön

*

Ohh så ren så spröd

skall min ängel vara

underbara vingslag

hon kan bota död

Där finns ingen nöd

bara stjärnor klara

underbara strålglans

ifrån solars glöd

*

Hör den mörka ton

ifrån cellon svara

på din röst den klara

djupt där under bron

I den himmelska ron

vill jag din ömhet spara

du kan ge mig tröst

i dina mjuka bon

*

När vi andas där

djupt i Guds varma hjärta

glömma allt besvär

all vår jordisk strid

Åhh jag har dig kär

du som kan lindra smärta

kom och var mig när

du ger anden frid

*

Natten glöder så

hjärta söker hjärta

tiden andas ut

vilar på stjärnan blå

Tänk att det blir vi två

som får lysa upp all svärta

vila på ängladun

i kosmos

sköns sfär




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 447 gånger
Publicerad 2013-01-21 07:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint
2013-02-09

  ResenärGenomLivet
Vackert...
2013-01-21

  Den lilla sjöljungfrun
Så fin....... tycker om!
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge