Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epilog (Nu har du skrivit allt)

Nu har du skrivit allt och lite till
men ändå ser du inget slut.
Du sjunger på en tröstlös drill.
Ditt hjärtas svala längtar ut.
Den söker röst i själva livet
och nåt som släpper vingen fri.
För bortom allt som blivit skrivet
är längtan efter amnesti.

Nu har du skrivit allt men ingenting
för allt är redan sagt förut.
Du cirklar i en sluten ring
och finner inga vägar ut.
Och vilse på det vida havet
där allt är våg som följer våg,
blir dina ord i djup begravet -
för detta blir din epilog.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 422 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-01-21 23:00



Bookmark and Share


  Berth
Jag älskar sådan här poesi.
Den har allt. Mycket tänkvärda ord.
Ibland tänker på alla böcker man har läst kan man få liknande tankarmen så länge det tillkommer nya författare behöver vi inte vara rädda för att allt är skrivet.
2013-01-26

  © anakreon VIP
Ja, Erik, allt är kanske redan sagt förut! Men hela tiden tillkommer nya läsare, nya lyssnare, nya sinnen som inte varit med förut. Så skriv på, Erik! Inte bara för oss utan också för dig själv.
Calle
2013-01-26

  Knickedick
Känner igen det där, att inte bara skriva det banala som cirkulerar utan hitta nya spännande saker att skriva om. Det är så lätt att halka in på brustet hjärta, död, kärlek, sex

Säger som Lasse Åberg. Det finns för mycket sånger om kärlek och för lite sånger om mat
2013-01-24

    ej medlem längre
Mycket bra!!!!!
2013-01-22

  walborg
Men ack så sorgesamma slut på båda de fina rimmade metriska verserna Erik!
Så fint att läsa.
2013-01-21

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L