Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-01-24


Sveriges fattigaste dag

Jag skulle vilja ha en solkräm
som skyddar mig emot mörker och kyla
Jag skulle vilja ha en tablett som
skulle kunna bota alla sjukdomar.

Jag skulle vilja ha en ståuppare
som inte är rolig, utan säger som det är.

Nuförtiden kräver vi människor
Så mycket!
På löpsedlarna står det:
"Maxa din pension!"
"Så får ni mera sex tillsammans!"
"Så får hon mera njutning!"
"Det här är snabbaste sättet att dö på!"

Varför har alla så bråttom?
När vi halkar fram på trottoaren.
När bilar inte går, när tågen inte
längre kommer i tid, när man inte
kommer någon vart.
Så varför stressa?




Fri vers (Spoken word/Slam) av snej
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-27 15:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärd text. I "mig i mot mörker" tror jag dock du borde ta bort "i".
2013-01-27

    ej medlem längre
dom har väl bråttom att bli gamla eller nåt. eller så är det pga inflationen. jag vet inte.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

snej
snej