Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kvälls öde

Den mörka kvällens obarmhärtiga kyla får tårarna att svida och nästa klia på den olyckliga kvinna som nu går de tomma sovande gatorna. Näsan och ögon rinner med en handrörelse torkas både snor och tårar bort.Gråten gör det svårt att gå, med vacklande steg går hon mot framtiden och alla dess äventyr. Ljuset från gatlyktorna lyser upp den olyckliges väg, vägen är ful,gammal och ärad, ärad av människan och tidens grymhet.

Inne från husen hörs ingenting, inga skratt inga samtal inga tv apparater. Gatan och alla dess invånare sover denna sena kvälls timme. Snart är det natt eller så är det rentav natt nu.

Alla synder, allt som kunde gjorts bättre, alla fel som hon någonsin gjort de är till dessa saker kvinnans tårar är tillägnad. Ilskan,rädslan och smärtan har tagit över kvinnans unga pigga kropp. Kvinnan faller ner på knä med en våldsam rörelse, smärtan från knäna kvävs av ångestens kraft. Huvudet förs tecknad mot marken,skulle hon våga,våga banka huvudet mot marken. Smärtan måste få ett slut. Den exploderande smärtan som tagit över denna stackars unga kvinna ,den måste försvinna. Kvinnan samlar mod, en,två och tre gånger träffar huvudet asfalten. Hon vänder sig så hon kan se den vackra stjärnhimlen, månen lyser så klart. Kanske är livet inte så hemskt trots allt. Visst hade kvinnans förflutna varit fullt av sorg och tårar. Men vad hade den väntande framtiden att erbjuda. På denna fråga finns bara ett svar, vänta och se. Vad har morgondagen att erbjuda. Hop,hop och nyfikenhet tar tillbaka kvinnans kropp.

Tänk de. Som såg denna unga kvinna nu. Liggandes mitt på gatan kollande på gatan med ett brätt leende på läpparna. Folk ni kanske tror att hon är galen, men denna kvinna är inte galen hon är bara funnit hop och mening med livet.

"Vad har vi här"
" en över körd kvinna i 20 till 25 åldern ,död i kanske 3 eller 4 timmar"
"Hon måste ha varit lycklig kolla bara på leendet hon har på läpparna"
" är det din polisiära gissning"




Prosa (Kortnovell) av inga anonym
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-16 13:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

inga anonym
inga anonym