Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonskimret

Omkring min fot växer det tusen vitsippor sägs det...
men den enda blomman mina ögon ser, det är Du.

När jag lägger mig ner och skådar dina blad, får känna
doften av dig, så påminner du mig om daggfriskt vin.

Dina konturer är utomordentligt vackra,
nästintill gudomliga.

Solen står högt och molnen ligger som en tunn bädd
av silke där upp på den ljuva himlapällen... men jag kan
inte få nog av dig, vill ta med dig till min saliga trädgård.

Dock vill jag inte knipsa av din stjälk, då blir du inte långvarig. Och icke vill jag gräva dig upp, för jag vill inte förstöra dina rötter.

Så jag får köpa detta eldorado och alltid bevara dig i frihet,
för du är skönast när du är du. Bara jag får vara med dig
till aftonsolen faller och svinner bortom himlaranden.
© Niklas Holmgren




Fri vers (Fri form) av Niklas Holmgren
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-17 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren