Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~barnpingviner~

Vinterns vita täcke

Har virat in oss stora som små

I meter av tygers vara

Michelingubbar går på gården

 

Tulta

Halka

Snubbla

 

Kanar ner likt pingviner

I bävernylon overoller

Nu spirar min vårlängtan

 

Kom sol och befria oss från kyla

Kom vind rasande som vårstorm över våra hjässor yla

 

Lindens knoppar sväller smått

Björkens hängen lovar annat än gott

 

Men längtan gror i varje kropp

Från människovuxna till barnaknopp




Fri vers (Fri form) av ~alruna~
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-01 13:25



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
det enda jag önskar säga är

tack till denna underbara bild
2013-03-04

  Stefan Albrektsson
Underbart! Jag ser det framför mig. Väldigt fint fångat i ord!
2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~