Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödesbestämt!


När jag fick se på nyheterna om polismannen som åkte

igenom isen med sin fyrhjuling i Riddarfjärden

här i Stockholm och dog

fick jag genast känslan av att det var ödesbestämt

Att liemannen stod där i skuggorna och väntade på honom

då hans tid var ute

Att liemannen visste om att han skulle lägga i backen

och ifrån kajen hamna under isen

För jag misstänker att det också var samma polisman

och fyrhjuling som jag stötte på

med min moped här vid Farsta centrum några dagar tidigare

då vi tittade på varann innan vi

åt varsitt håll försvann

Så det blev lite som en deja vu känsla, vill jag påstå

hur konstigt det nu än låter

I vilket fall som helst

R. I. P polismannen

Respekt!

Ken Cassel
13/3-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-13 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel