Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur han blev hennes minfält

Hon har svårt att
stänga ögonlocken om kvällarna.
När väggarna är så ljudkänsliga
att minsta rörelse får rummet att
eka.
Till och med bortglömde avtryck
av ljudvågor börjar andas igen
och det är då hans närvaro
återuppstår.

inbillad värme ryms lätt
i en säng som är lite för stor.

Och hon lägger armarna så
hårt om sig själv att naglarna
blir halvmånar i tunn vit hud.
Tänker sig hans armar,
hans puls, hans temperatur.

Just det minnet
som är en sådan
utpräglad tortyr för psyket,
är det enda som distraherar nog
för att hon ens ska kunna andas
utan ansträngning.

Så sväljer hon svedan
i tårkanalerna.
Låter de jäsa inuti magen
till en stor pulserande massa.

Vaknar kallsvettig av hur
luftslottet har raserat av hur
klumpen i magen diskret har
expanderat.
Av att något som hon så
desperat hållit ihop
har lossat i sömmarna
och nu har
exploderat.

Det är morgon nu
och ett utlöst minfält,
lyfter sin tunga kropp.
Och inser att ingenting
egentligen har
desarmerat.





Fri vers av Sonia
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-18 18:09



Bookmark and Share


    J. Herward


Skoningslös läsning, jag brukade skriva som dig en gång, men du tog mig tillbaka till det innerliga. Tack för det:)


Applåd!
2013-03-24

    ej medlem längre
Underbar styrka har dina ord. Stor applåd!
2013-03-18

  Jaseph
En stark text. Svidande avslutning.
2013-03-18

    ej medlem längre
Wow! Fullkomligt lysande om saknad, men också om en antydd spark passion. Underbar att ta del av!!!!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Sonia
Sonia