Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opus 𝛋

 

det börjar här

tar sats

mot den bortre parentesen

det liknar dej

det har din röst

 

 ~

 

skallet från hundgården

allt svagare

du tar dej

åt hjärttrakten

fastnar med handen

mellan spjälorna

 

~

 

det här nya

rör sej inte

långt från boet ännu

som spillvärmen

från en krökt hundkropp i snön

magra ringar

tynar motstånd

 

 ~

 

likgiltigheten vänder i mina händer

svajar i luftdraget

mellan en ostängd dörr

och ett öppet fönster

likt en hängande lampa

över de blinda

 

~

 

du som är som ofarbar väg

skenet

passerar rött igenom dej

som brisaden

inför ett hopslutet ögonlock

beslutet

 

 ~

 

varbygel

hunden reser sej

går ropet tillmötes

du ser vad den skyddat

likgiltigheten

 

 ~

 

beslutet

du tog det inte

det lyftes i en skårad silverbunke

och bars bakom dej

av formlösa lakejer

tills du vände dej om av saknad

 

~

 

det är rödklint i dikena

kristallint blod

till oframkomlighet

är det långt att gå

klagar en av dem

och sätter sej i vägen

mumlar något om glömska

kallar den

ett lömskt mirakel

en förvildad hund som slår följe,

visar vägen

 

 




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-22 00:18



Bookmark and Share


  cilax VIP
stämning stämning
2013-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund