Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar om begreppet andlighet, och religion skillnader mellan dom, inget är fel alla har rätt att gå sin egen väg, men när vi lämnar jorden flyter vi samman,som blommors doft i en vas gjord av dom vackraste stjärnor,


Andlighet religion

Andlighet begär inte
att du ska tro på nånting,

den erbjuder en att vara medveten
om sina personliga upplevelser
som blir ens egen auktoritet,

detta i stället för något som någon
annan har sagt till dej,

gud kräver inte att du måste
komma till honom på ett visst sätt.



Religion som byggs upp runt en
en tanke om hur saker och ting är,

sen förandlas tanken till dogmer
som blir som huggna i sten
omöjliga att förändra,

ur detta en religion som kräver
trohet.

och ändå kvittar det lika
vi kommer alla till himmelen för gud
i sin enorma kärlek ser oss som vi är.




Fri vers av aol
Läst 511 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2013-03-18 22:04



Bookmark and Share


  louisegirl
Vackert skrivit!
Känner en stor frid
av att läsa dina ord!
Tack!
2014-01-30

  Connie
Efter dina underbara ord känner jag bara frid!
2013-07-20

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jomenvisst
2013-07-01

  Anya VIP
Tycker så mycket om din generösa inställning till Gud. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Din Gud vill jag gärna tillhöra.
2013-05-01

  Ritva
fint, vännen!
2013-03-31

  Siggesdotter
Så bra att du skrivit just denna text som innehåller så mycket viktigt och sant! Precis samma tankar som jag själv har. Applåd!
2013-03-27

  ULJO
Fina tankar för du fram
2013-03-20

  Mats Henricson
Intressanta och fina teologiska tankegångar.......
2013-03-20

  bittemi VIP
Fin text om andlighet!
2013-03-20

  S.A.I. Steve Lando VIP
bra om din andlighetsbaserade gudstro
2013-03-20

  Nils Teodor VIP
Vackert skrivet min vän
En blomma kan säga mer om
skönhet än tusen ord.
2013-03-19

    ej medlem längre
Tack för den sannaste text om andlighet som jag har läst på den här sidan!


Bokmärker!
2013-03-19

  Jaseph
En god röst om andlighet och tro. Själv kan jag känna att dogmerna gärna blir alldeles för fyrkantiga. Allting bottnar ju trots allt i andliga upplevelser, av ett levande möte.
2013-03-19

  walborg
Din vackra tro kommer från Gud. Innerligt tack
2013-03-19

  Piann VIP
Så fint skrivet.
Gud ser oss som vi är...
alla är vi lika värda.
2013-03-18

  anits VIP
Så fint och hoppfullt skrivet
2013-03-18

    ej medlem längre
fint skrivet!
2013-03-18

  Sunlight
fina tankar

..flyter vi samman,som blommors doft...
vackert
2013-03-18

  Maj-Lis VIP
Mycke vackra och tröstande ord
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol