Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnklar

När jag låg lutandes ut ur mitt fönster
i mina föräldrars hus i den mörkaste delen av skogen
för att kolla på stjärnor
kom jag att tänka på det engelska ordet great och hur det betyder både stor och bra
och hur befogat det är
när man ligger och kollar på en klar stjärnhimmel i en mörk skog

När jag tänkte vidare på hur great också kan betyda gammal kom jag att tänka på min farmor
som var både stor och bra och ganska gammal men jag hade gärna sett henne bli äldre så att hon kunde få se mig växa upp
Och sedan kom jag på hur ledsen det hade gjort henne att se
efter jag slutat växa på längden men börjat växa i käften och krympa i själen

hur jag var tvärt emot allt min farmor beundrade hos människor
hur elak jag var, mot de jag såg som mindre än mig själv
vilket var väldigt många

Och det gör mig ledsen på ett sätt man inte ofta är ledsen på
för det gör ont att svika någon man älskar
och när den inte längre finns
och man inte kan säga förlåt
Men jag önskar att hon fick se mig nu
visserligen fortfarande ledsen
men aldrig större än någon annan
för det hon lärde mig äntligen hann ifatt
lite senare än det borde
men det hittade mig
och jag tror
att det hade gjort henne glad




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 202 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-23 16:45



Bookmark and Share


  Pärlemor
dina ord finner en plats i hjärtat, vackert!
2013-04-02

  Carina Bendix
Jättefin dikt! :)
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson