Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi människor leker med elden


varje gång som vi förstör ett ekosystem här på jorden

Våra så sköra ekosystem

För den ena djurarten är beroende av den andra

för att på jorden våran kunna vandra

Och alla är vi beroende av dem

Men om vi människor ändrar på den balansen hela tiden

Skogsskövling och så vidare

Vem kan vi då i slutändan klandra när vissa varelser

blir helt utrotade

för att aldrig mer få chansen att existera

Jo, bara oss själva och då jorden helt plötsligt har blivit ett

bra mycket fattigare ställe att bo på

Och vem har egentligen gett oss den rätten att göra det

Bestämma över liv och död för allt levande

på jorden?!

Vi människor leker med elden!

Ken Cassel
23/3-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-23 20:03



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Sanningen svider.
2013-03-24

  ResenärGenomLivet
Människan är egoistisk...bra med sådana som du som bryr sej...
2013-03-23

    ej medlem längre
Visst gör en del det utan att veta vilka konsekvenser det blir. Fint skrivet.
2013-03-23

  Ninananonia VIP
Sant...
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel