Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns även i diktsamlingen sovstaden.se


Sprängning Pågår

FÖRE:
---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

Så ljuvt magnifik är kosmos mystik
Där stjärnorna glimma i samstämd rytmik
Oändliga rymd bortom vår atmosfär
Du får mig att inse hur menlös jag är

Himlens pasteller sig vackert slingrar
Ringar på vattnet sig sagolikt skingrar
Och skogen som strålar av nyvunnen dagg
Döljs av mörkret som fyller mitt synfält med slagg

Grönskor i vinden sig fridfullt behagar
På färggranna ängar om soliga dagar
Där boskapen betar på fridfullt manér
Långt bort ifrån mitt sinnes bittra kvarter

På breddade gator går människor fram
Längs gråsprängda höghus som blomstrar av skam
Jag stöptes i formen från samhällets mall
Och min glödande själ är nu ensam och kall

Men ikväll så ska jag stråla och sluta vara dyster
Ikväll ska hela Kosmos känna hettan från min lyster
Jag har handen på knappen när tankarna far
Hoppas tankar försvinner när inget blir kvar

EFTER:
--------------------------------------------------------------------




Fri vers (Spoken word/Slam) av Avsmak
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-16 15:05



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Snyggt rimmat och tjusigt, mörkt budskap som griper tag i läsaren. Som en poetisk version av Streberslåten ”Dan efter bomben”.

Kudos, för fan! :)
2018-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Avsmak
Avsmak