Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tågresor gör mig gott! Kan inte hoppa av, kan inget annat göra än bara följa med. Måste sitta still, alla "måsten" upphör att finnas - jag bara är just nu och här i en tågkupe'. Men tankarna rör sig... Eget bearbetat foto Ljudfil: Fly - Ludovico Einau


En samling Ögonblick

 

 

Tiden flyter i en snabb

aldrig sinande ström

 i ett nu

ständigt avlöst

av ett nytt nu

 

och så av ännu ett...

 

Är jag med i det som sker

dessa ögonblick av livet...

 

Ögonblick som staplas 

på varandra

 

och som i slutändan blir

en samling av ögonblick

- Mitt liv! 

 

Var jag närvarande

fullt ut...

 

- eller

 

någon annanstans

 

- redan på väg bort...? 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-04-21 20:38



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Gillar beskrivningen av livet som en samling ögonblick.

Får citera några rader jag själv skrivit:

Kan du leva i nuet?
Bara du vet.

2013-04-24

  Ljusletaren VIP
Så otroligt tankeväckande bra/ kram
2013-04-23

  Linda CH VIP
Tänkvärda ord!
2013-04-22

  Nina.H
Att finna en närvaro i varje ögonblick
i nuet..ger en tankeställare..en strävan
att fånga och njuta av dessa små 'nuen'.
Bra livsbejakande rader!
2013-04-22

  Eva Helene VIP
Så fint formulerade eftersinnande tankar!
2013-04-22

  Lars Hedlin
En bra beskrivning..GIllas!
2013-04-22

  aol
bra formulerat hur du framlever nuet,
2013-04-21

    ej medlem längre
Skönt fångade ord i en känsla av här och nu.
2013-04-21

    ej medlem längre
Ord som berör och leder till eftertankar...
2013-04-21

  ResenärGenomLivet
Mycket fina och tänkvärda ord...vi behöver stanna upp och se oss omkring istället för att bara rusa på...
2013-04-21

  Chawa VIP
Här får läsaren sig en rejäl portion av tankeställare!
Ja så är det nog..."Är jag med i det som sker
dessa ögonblick av livet..."

- eller

"någon annanstans
- redan på väg bort...?"

- meningar som är viktigt att fundera på!

Tack och applåd!



2013-04-21

  Tino
Väldigt bra!
Jag läste texten utan beskrivning för att se om
min tolkning ändrades, och det gjorde den mkt riktigt.
Hur bra som helst

"Ögonblick som staplas
på varandra
och som i slutändan blir
en samling av ögonblick

- Mitt liv! "

Fenomenalt helt enkelt
även applåder till denna text!
2013-04-21

    ej medlem längre
Man är nog lite frånvarande ibland, och går tanklöst förbi.
2013-04-21

    Birgersdotter VIP
Härliga ögonblick
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter