Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förmätet att känna sig välkommen som barnens mamma?


övergiven och tillgiven katt på äventyr

välkommen!

bortkommen!

inte lätt att bjuda någon som inte trivs

försöker med mat och tårtor

nu har vi något gemensamt

ovälkommen!

och inte bortkommen

för jag älskar mig

för jag respekterar dem

- bara de inte stör mig och mina barn

kanske de har svårt att respektera mig

kanske de tror att mina barn mår bättre utan mig bortkommen där

och barnens bästa är att mamma är välkommen där

och det klarar de inte

pragmatisk och realistisk

och idealistisk

med konsekvensetiska ambitioner

är jag barnens advokat

och säger att barnen behöver vara bjudna på alla kusinkalas

inte bara vissa

och att barnen kan mysa där utan mig

att jag, kanske, inte är så nödvändig, längre där

så barnens fastrar och farbröder och kusiner och farmor slipper mig där

och bara får vara med familjen

som jag dem tillgiven övergiven trodde att jag som barnens mamma också tillhörde

bara barnens pappa blev bjuden på bröllopet

kusinkalaset efter bröllopet är för kusiner som har mammor som inte är bortvalda av barnens pappor

och bröllopsfesten är för familjen och dem som familjen valt

ärligt: jag blev ledsen, jätteledsen

jag ger mig ut på kärleksäventyr, jag lämnar dem som lämnade mig

och mina barn är med mig

"A man should look for what is, and not for what he thinks should be." Albert Einstein














Fri vers av Ess VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-03 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ess
Ess VIP