Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto © "Brännässla"


Urtica dioica


När majsolen värmer
och sippan står vit
går färden till ängen
och stunden av flit

Där står du i frihet
kanske skuggad av träd
brännande het
trots så liten och späd

Välsignade skott
plockas varsamt och blir
för dagen förvandlad
till klorofyllt elixir

Var hälsad du sköna
hänförda tid!

Jag lever dig

äter dig

dricker dig
med sked

 

© Chawa 2013




Fri vers av Chawa VIP
Läst 477 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-05-05 15:29



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Underbart gott dessa nyttiga skott
Vi äter med sked i koja som slott
Med ägghalvor till blir det härlig meny
den passa var gom var smak ety
den är full av vitaminer mineraler ja allt
Ja... nässlor är faktiskt ett Livets salt
2014-04-26

  agneta pichler
som vanligt
underbar läsning

vitsippor
Är vårens glädje
2013-05-21

  Ljusletaren VIP
Njutningsfullt till verkligen ett återanvändbart rike/ kram
2013-05-08

    ej medlem längre
Lovsång till liv
och lukullisk
lusta!
2013-05-07

  Nina.H
Åh, låter som du hittat nässlor
till vårsoppan.. Härligt skrivet
med fina rim!
2013-05-06

  sommarmoln
Vackert uppmålade bilder...
2013-05-06

    ej medlem längre
Brinnande om livet!
Beundrar slutet: "dricker dig
med sked"

2013-05-06

  Lars Hedlin
VAckert gott och härligt ;)
2013-05-06

  ResenärGenomLivet
Så härligt...jag plockar och äter jag också...
2013-05-05

    ej medlem längre
så fint du skriver - bravo..
2013-05-05

  Eva Helene VIP
Mmm, vilken läcker anrättning! :)
2013-05-05

  Siggesdotter
Så bra skaldat om denna nyttiga och härliga växt - en vårens delikatess :-)
2013-05-05

  aol
så vackert skaldat här vännen,
2013-05-05

  M M Mannheim VIP
Härlig dikt om våren. Men vi får också se upp för våren och ducka när växterna skjuter skott?...ler...
2013-05-05

  Tino
Mycket bra, fin liten berättelse
2013-05-05

  Palett
Bravo !!
2013-05-05

    ej medlem längre
Mycket nyttigt, det är gratis vitaminer.
2013-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP