Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nuet


Glädjen


Glädjen finns
I tvååringens ögon
När världen öppnar sig
Och känslan och upprepningarna,
De hisnande upplevelserna
Skapar hans skratt,
Han lär oss att leva
i nuet.

Vuxna kan glädja sig
Åt dessa glömda under.
Meningens hemligheter,
Som försvann någonstans
Men för en stund,
kan vi också
fångas av skrattet,
Greppa livet glatt
Och vara åter
i nuet.




Fri vers (Fri form) av Esa Salomaa
Läst 415 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-30 22:37



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Mjukt beskrivet om att vara i glädjen och i glömda stunder! Underbar är din dikt!
2023-05-26

    maija tuori

Otroligt vacker ,tänk om man skulle kunna kunna se världen som två åringen ,skrivet med kärlek .
2013-08-10

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2013-06-07

  Heikki Hellman
En lycklig pappas ord!
2013-05-31

    jaybird
Så fint!
2013-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Esa Salomaa