Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När någonting stort började och tog slut


Sorgens ö

På jordens flytande yta
Hade vi en lyckans ö
Där sken solen
I samma färg som fläckarna i din väska
Med samma färg skrev du din kärlek på asfalten.
På ett främmande språk,
De tre R:ns kärlek,
MINÄ RRRAKASTAN SINUA.
Till mig erbjuden
Tog jag den emot
För din kärleks skull.

Jag återvände från finlandsbåten
Från midvinterns mörker kom jag,
Du höjde dina axlar lyckligt
När snöflingorna svävade långsamt
Över ditt afrohår och leende,
De varma läpparnas hälsning,
Där började det
Och höll en kvinnoålder.




Fri vers (Fri form) av Esa Salomaa
Läst 523 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2013-06-08 23:22



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Gratulerar dig för placering! Guldstjärnor ges ej varje dag. Fint!
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Esa Salomaa