Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadens gondoler

Gondolerna har tystnat i natt;
livlösa skelett utmed vår hamn.
I guppande vågor minnen av skratt
hittade hos Poseidons faderliga famn.

Våra ögon livliga likt av korall.
Våra tungor utan talan och tröst.
Hos varandra vågornas intervall,
med bultande slag i lyktors bröst.

Tala i tungor för jordfast hand,
lystra till kräftans klor som ljöd.
Sjunk nu ned vid främmande strand,
och bada tankar i månljusets glöd,

Gondolerna förblir under månen fast;
knotor mot mörka valvet sig sträcka.
Havet slet oss bort i all hast
för att samvetet återupptäcka.




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-12 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors