Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som hemlös och arbetslös i Sverige


så bor jag i en hopfällbar flyttkartong

med hål på sidan

Lätt att bära med sig från port till port

En ny adress var natt

Får lov att smyga mig in i någon port likt en katt

så att de som bor där inte ser mig

då de så lätt får fnatt

För enligt politikerna ska jag inte ha någonstans att bo

eftersom jag inte jobbar

och betalar skatt längre

Så jag existerar inte längre enligt dom

Papperslös och utförsäkrad

Så istället ger de så välvilligt bort svenskarnas pengar

till u-länder

till både höger och vänster

Det är så att man bara blir full i skratt

Ingen empati för sitt eget folk

Inte konstigt då att det i välstånds Sverige

många gånger känns så svart

För när ska svenskarna börja sopa rent utanför

deras egen bakdörr först

innan de börjar att sopa rent utanför alla andras

bakdörrar utomlands?

Ja, jag bara frågar mig...

Som hemlös och arbetslös i Sverige!

Ken Cassel
12/6-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-12 21:21



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
berörande rader
om ett Sverige
som finns
för många
alldeles för många
alldeles för vanligt

2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel