Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar är en gas


En lustgas

Får en att antingen att börja skratta hela vägen

till banken

eller börja gråta då det är knas

Då man inga pengar har

Kan inte betala sina räkningar

Och pengarna ser ingen skillnad på någon ras när den

obarmhärtigt slår hela familjer i kras

Till fattigdom

För den som inga pengar har får gå med rumpan bar

Det bara är så

Så det är bara att ta och gilla läget och bli

kriminell istället

för att kunna överleva ännu en dag

För leva vill man ju göra

Inget annat val än att börja snatta sin mat

Pengar

Pengar är en gas!

Ken Cassel
12/6-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-12 22:09



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
dina ord säger mycket
berör ända in i djupet
får en att tänka efter
för en sekund eller två
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel