Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

äckligt ouppnåeligt

jag svor att aldrig någonsin falla
mellan alla rader och stolar
systemet kom ifatt och begravde
alla anledningar till framsteg och framgång

det var spår av en helt annan tid
när saker var hanterbart på ett annat plan
nu är allting så äckligt ouppnåeligt
man är dömd att ta tusen steg tillbaks

det var kanske straffet för att man valde storstan
man kanske skulle ha stannat kvar med alla vintrar
det kanske fanns en mening med alla protester
en mening med alla hot om svek

det var spår av en helt annan tid
när allting inte var märkt av egoism




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 342 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-06-16 14:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jäkligt bra skrivet!! De 2 sista raderna ger mig rysningar..
*Glittering saffire*
2013-10-03

  Nattrafik
Tycker verkligen om ditt återkommande sätt att använda ordet äckligt. Andra stycket är sjukt bra uppmålat.
2013-06-22

  Lilla My* VIP
Läser den här som en protest mot dagens samhälle!
Om "man" byts ut mot "vi" blir det det! Eller...ja...som jag tolkar! :)

"det var kanske straffet för att man valde storstan
man kanske skulle ha stannat kvar med alla vintrar"

De här raderna är bara bäst!!
2013-06-18

  Magica VIP
Bra skrivet. Beörande!
Man kan nog stöta på egoism oavsett var man bor. Tror det har mycket att göra med hur samhället är uppbyggt över lag idag och hur samhället agerar/inte agerar, begår fel, bemöter oss, osv, vilket kan leda till känslan av maktlöshet. (Men det är förstås mina erfarenheter.)
Hoppas denna jobbiga känsla av att falla avtar för dig snart. Vet den alltför väl... Groparna faller man ibland lätt ned i, men försök att ta en dag i taget, ett steg i taget. Vet det är svårt, men försök?!
2013-06-17

  Tess74
Aj då..
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike