Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mamma får aldrig dö

En mamma får aldrig dö

hon ska alltid leva

– för att finnas till för sina barn



och sen för sina barnbarn




Hon är sambandscentralen

som håller reda på

allt om alla

och förmedlar
sin vetskap


Hon är den som vet

hur man hanterar livet

både i smått och stort



Så tänkte jag

när jag lämnade
ditt hem

för sista gången


låste dörren

och gick ut

i årets första snöväder

flingorna dansade runt i ljusskenet
under gatlyktorna

smälte
och blandade sig
med tårarna på mina kinder

medan jag försökte
förstå innebörden

i två små ord:

Aldrig mera.........






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 591 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2013-07-15 09:40



Bookmark and Share


  Anna*
Stark text! Du skriver med så mycket känsla att läsaren blir berörd och det väcker tankar. Applåderar med tårvätta kinder
2013-10-26

  HelenaW
Tårar stiger i ögonen.. Tänker dock på min pappa.. Vacker och sorglig.
2013-09-29

  ULJO
Omtänksamma ord
2013-07-22

  Marja Granqvist VIP
Så vackert och sorgligt! Orden: Aldrig mera... ger mig yrsel. Jag har också tänkt dem.
2013-07-19

  ResenärGenomLivet
Oh...dina ord känns...mycket fint berörande...
2013-07-18

  Linda CH VIP
Vackert och sorgligt tankeväckande!
2013-07-17

    Annika J
En fin och berörande text . En skenbar enkelhet, men innehållet har många bottnar.
2013-07-17

  Federico Romano
En bra text, ett skede som förr eller senare drabbar dom flesta..
2013-07-16

  Karin Rosberg
väldigt berörande text och ett djup som gör mig så tagen........
2013-07-15

  Siggesdotter
En berörande text om det smärtsamma i "aldrig mera" - att mammor, pappor, barn eller två älskande en dag måste gå före... det är för svårt att ta in - men som livet kan tvinga oss att acceptera...fast vi inte vill...då är det tryggt att ha en tro att "en gång möts vi igen i landet bortom..."
2013-07-15

  Burn
Väldigt fint skrivet. Det här tyckte jag mycket om.
2013-07-15

  Lars Hedlin
Berörs inom!
2013-07-15

  stig wikman
SORGLIGT
Men väldigt
vackert och
omtänksamt .
LOVE THAT
MICHAELA.
2013-07-15

  poetryGirl
sorgligt fin
2013-07-15

  anits VIP
En mycket vacker berörande
och tänkvärd dikt
2013-07-15

  Ulf D VIP
Först läser jag en hyllning till en mamma men den ändrar karaktär efter "för sista gången" och blir en obenhörlig förlust som ändå öppnar sig i med nio punkter trots aldrig mera. Tanken växer.
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius