Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flyttpacka i 35 grader...


Varma dagar

Värmebölja
Vill du snart börja sjunka undan från min tröja
som klibbat sig fast på mig
och ut ur mitt rum
För jag kan inte andas här

Och oj vad det skulle varit gott med en pool mitt i rummet
(såvida vattnet ej blev ljummet, usch)

Hur ska jag orka
packa en låda
och knåda en deg till avskedsbröd
Smörögonbullar (säger man i Finland)
men tror inte jag ska ugnsbaka ögon idag

Ska jag packa naken
och låtsas att jag svettas på en öde ö
(fylld med mina möbler och kläder)
Attans detta väder

När det är kallt vill man klaga,
när det varmt likaså om det får gå för många dagar
mellan vindpustar
Och molnen tittar på och ler åt oss små som sitter i en
Värmebölja
som inte vill sjunka undan från min tröja
som klibbat sig fast
och inte ens har jag en pool, men sol, bara sol, mera sol...




Fri vers av lizhy
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-24 20:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ajaja
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

lizhy
lizhy