Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Vid Helgsmälstid



Över bygden mäktigt ljuder
sockenkyrkans vigda malm.
Någon mynnar,tyst och stilla,
på sin barndoms aftonpsalm.

Någon knäpper sina händer,
ber en bön vid klockans ljud.
Bönen ger väl kraft och styrka
för den som tror på Herren Gud.

Men för den som vilsen vandrar,
som tappat bort sin barnatro,
skänker ändock helgsmålstiden
en stund av vila, lugn och ro.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-29 10:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Mycket fin dikt...man känner lugn och ro...
2013-07-31

    ej medlem längre
Vacker diktning.
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl