Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klart det finns en mening

Klart det har betydelse, Nefertiti
betydelse att jag mötte nån som dig
Klart att du räknas
att du vände upp och ner på mig

Klart att det finns tecken, Nefertiti
tecken i det blå
små förtjusta krumelurer
över att det finns kärlek att få

Klart det finns en mening med livet, Nefertiti
en mening utöver verklighet
klart att du är magisk
på ett sätt som bara jag vet

Klart vi måste möta mörkret, Nefertiti
möta mörkret med våra ljus
hälsa det välkommet
välkommet i vårt hus

men inte låta det ta över
vår glädje och vår fest
utan sluta sörja i tid
just när det är som bäst

just när det är som bäst gå ut i dagen
skjuta en liten salut
gå ut och vara dagg och mossa
vara dikter utan slut

vara dikter utan slut, Nefertiti
böcker stora som hus
som vem som helst kan läsa
som kommer från planeten Blues

ja som vem som helst kan läsa
som blivit sårade så djupt
att det inte tycks finnas nån återvändo
som sjunkit utan slut

som aldrig tycks ha landat
tagit mark något mer
klart att det finns betydelse, Nefertiti
när vi ser det andra inte ser

där andra ser en ängel
ser vi en skum figur
en som fuskat sig till allt
som bara levt på tur

och där andra ser en dåre
där ser vi en kärleksdröm
klart det finns tecken, Nefertiti
pärlor som gnistrar i snön




Bunden vers (Rim) av Mikael Ekman
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-11 22:16



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag håller med dig Elisabeth, det skulle vara häftigt! Skellefteå är ju en musikstad, kanske ska höra mig för... :)
2013-08-12

    ej medlem längre
Det är en mening med allt som sker.
2013-08-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänker på Cornelis Wreeswijk när jag läser dina dikter. Kan inte en tonsättare dyka upp och skriva musik till dina texter? Jag hoppas.
2013-08-12

  KattenKin VIP
Klart att det fanns en mening...tog bara 14 år för allt att hamna på rätt plats.
2013-08-11

    Silverbjer
Det finns en mening och dina meningar är så levande och övertygande att det finns inga tvivel på det. Bokmärks!
2013-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman