Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar från fängelset.



Allt börjar med andetagen.

I frostens nätter
finns inga stjärnor som sover
Allt är vaket
och vidunderligt skört
Som ett sprucket äggskal
och ett hudlöst barn
letar sig livet in
bland sprickorna

Hesa röster talar
som om ord var förbjudna
i denna gråtande vinter

Jag ber dig att flyga
för jag vet att du kan

Det finns inga band som binder vingarna
och det finns bara en flykt du inte vågat
flykten hem
Där famnar väntar, öppna
med närhet till värme

Vad kärleken gör med oss
är mer än vi kan göra
för varandra

Våren tvekar in i det sista
och ljusets svältfödda gestalt
finner inga vägar in till dig
Bland murar
hittar du din befrielse

och fötter går.





Fri vers av Linda A
Läst 425 gånger
Publicerad 2006-03-06 18:24



Bookmark and Share


  Arte
väldigt vacker ,bland det bästa jag har läst :)
2006-03-28

  Ingrid Nilsson
obs,ursäkta,jag har ett inte för mkt. i min kommentar,hoppas du förstod det! Jag kan inte finna ngt. som faller ur...ska det naturligtvis vara...
2006-03-06

  Ingrid Nilsson
Jag kan inte finna ngt. som inte faller ur i denna dikt,den har sitt innehåll,sitt budskap,sin genomtänkta form och en rubrik som berättar vad det är frågan om. Och i sista raderna kommer det igen "bland murar hittar du din befrielse
och fötter går".
2006-03-06

    Annette E
Underbart vackert!
2006-03-06

    Cajsa
Du skriver så bra med ord så att man blir berörd! Kram till dig min vän!
2006-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A