Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fröken mörks blodiga tankar


när en kärlek tar slut
börjar en annan
tänkte hon

ensam före och efter liv
däremellan upp till var och en

hon ångrade mycket
men inte den dagen hon tog sitt beslut
att gå från den kärlek som var mer smärta
än hjärta

hon gick in i badrummet och tände lampan
ett groteskt monster stirrade på henne

en spegelbild
en spegels förvrängning
en förvrängning av det optiska

en förvrängning av sinnet

alla sa att hon var en skönhet
men fröken mörk visste sanningen

hon krossade spegeln
och sjönk samman mot den stängda dörren
medan blodet droppade ned på det vita kaklet

tittade en stund på den mörkröda pölen som sakta växte

sedan förde hon sina blodiga fingrar till sitt ansikte
och gömde sig i den tunga järndoften

där och då
gled hennes tankar till herr larsson

godnatt min vän
hoppas du får sova gott i natt

drömfritt

vem vet
drömmakare kanske kryper till din säng

du vet
drömmakare

de där
svårplacerade

de som väver våra drömmar

om det blir så
önskar jag dig bara vackra drömmar
och inte nattmarors ritt eller demoners plågor

nej min vän
det kanske är säkrast att sova drömfritt i natt
jag ska göra det

tror och hoppas jag




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 520 gånger
Publicerad 2006-03-08 18:56



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Denna var stark och mycket bra
2006-03-09

  kath
nu önskar jag att jag fick bära fröken mörk tillbaka till sin stol där hon kan se ut över havet och se upp i rymden och leta rymdskepp.........

det är obehagligt när våra inre bilder ger sig till känna i de optiska speglarna .......... de vi förvränger och tar för sanna i en sådan stund av förtvivlan som hon har just här ........
2006-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP