Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi till en väninna

Du skall inte komma mig för nära
för jag har ett allt för stort bagage.
Jag har allt för mycket sorg att bära
Mitt leende är blott ett camouflage.

Du bör inte sörja som en moder
för det jag förspillt och låtit gå.
Om du tar min hand som en broder
är det mer än gott - nog ändå.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 476 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-09-13 20:13



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

En helt lysande text bravo
2013-09-18

    ej medlem längre
Mycket fin takt och rim och fint diktat.
2013-09-14

  Kaptenlöjtnant
bravo!
2013-09-14

  © anakreon VIP
Min tolkning av samma ord:

"Jag hoppas att du
orkar komma nära
trots att jag har ett
ganska stort bagage
som gör min börda
ganska tung att bära
och kan få leendet att
verka camouflage.

Din roll är ej att
sörja som en moder
för allt jag har förspillt
och låtit gå
när ingen fanns som tog
min hand som broder.
Nu finns du där
och allt är gott, ändå."

Sensommarvarm kram
Calle
2013-09-14

  lodjuret/seglare VIP
Låter som en korsning mellan trenne olika av våra stora svenska poeter. Nils Ferlin, Dan Andersson samt den jag inte brukar minnas namnet på.
2013-09-14

  ULJO
Håller med Max, fenomenalt skriftat
2013-09-13

  Max Poisé VIP
Grymt kompetent text som andas hantverk!
2013-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L