Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten har tonsatts för klarinett och sopran av Anna Lisa Mühlig, Berlin. Stycket har framförts vid konsert i Flensburg, februari 2020, med sång av Antonia Glugla (sopran) och musik av Anna Lisa Mühlig (klarinett). Release-konsert, Album 12/10, Berlin.


Varenda himmel har dina minnen i sin famn

Varenda himmel har dina anletsdrag i sin famn,

vartenda stråk har dina fotspår präglade längs sin väg

och värnar om dem i saknadens mylla

 

tillvaron finns, liksom längtan och orden,

i närvarons mjuka nu,

i vardagens varje eskapad,

 

i vår slumrande förmåga

att våga glänta på ytan, se under fasaden;

 

i att väcka förmågan att gå vidare,

att välja väg och välja bort,

att fånga tiden som gäckar;

att segla livets gigg i bidevind

 

© Birgitta Wäppling, 6 oktober 2013

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1738 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-10-06 12:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Mycket bra skriven.
2017-02-21

  Minona
Fantastiskt!
2017-01-14

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra skrivet.
2017-01-02

  aol
Här räcker inte applåden känner ett ett stort vemod i ditt mjuka nu att våga glänta på ytan se under fasaden ja dikten är bara så djupt berörande , hattlyft och fem silverhattar av fem möjliga,
2016-08-17

  Göran P Rödholm VIP
En enorm dikt. En av dina bästa. Och det säger inte så lite.
"Närvarons mjuka nu". Magnifikt.
2013-10-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP