Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BALLADEN OM DAN ANDERSSON

Jag drömde att jag vaknade
Det ringde på min dörr
Där ute stod Dan Andersson
i keps och rock från förr
i keps och rock från förr

Lång och smärt med fjärran blick
han såg rakt genom mig
som på det kända fotot
där han genomskådar dig
där han genomskådar dig

"Du lär ha sett ner på agitatorer
och litterär elit
var du en sentimental romantiker?"
Han sa "Dom pratade skit"
Han sa "Dom pratade skit"

Dan Andersson sa "Glöm inte bort
vid din All Inclusive på beachens sand
att din farfar föddes i Matmomakk
i ett torp vid myrens rand
i ett torp vid myrens rand"

Jag sa "Du är bara en drömbild
en ande, lätt som ett rö
som milrök bortom urbergen
Då sa Dan "Jag kan aldrig dö"
Då sa Dan "Jag kan aldrig dö"

När jag ser det kända fotot
där Poeten poserar så väl
Då vet jag att Dan Andersson hade rätt
för han lever i min själ
Han lever i min själ

OLLE EKMAN






Bunden vers (Rim) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 373 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-22 18:35



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Suverän.
2013-11-22

  Mona J.
Bra! Du skriver på ett sätt jag gillar att läsa :)
2013-10-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst hans ord
ännu klingar
hans ord
har vingar
de oss livets
liv bringar.
2013-10-24

  Maj-Lis VIP
Den var bra
2013-10-22

  Gerd Vading
Den här dikten borde tonsättas.
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman