Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En doft

En doft, plötsligt på förmiddagen
En tydlig blomdoft i vardagsrummet
och, svagare, i köket

Det var höst, och fönstren var stängda
Jag hade inga blommor hemma
förutom mina höstslokande pelargoner
Men ändå denna doft

Den påminde mig sommaren
eller en fin middag, innan gästerna kommer
eller om sjukdom, begravning

Varifrån kom doften?
Från farstun, gatan, en annan lägenhet?
Eller var den bara inbillning?
Eller ett förebud? I så fall om vad?

Jag lutade mig bakåt, slöt ögonen
Lät doften omsluta mig
Slutade fråga om det oförklarliga




Fri vers av Peter Dickson
Läst 258 gånger
Publicerad 2013-11-01 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Dickson
Peter Dickson