Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyktgubben

I fullmånens sken söker Lyktgubben efter bränsle
Under varje sten
I varje sjö
Hittar han små skatter av gnistrande stjärnljus

Stoft av drömmar
Små undangömda juveler av längtan

Allt han hittar matar han sin lykta med

Hans knotan och strävan är alltid den samma
Att göra rätt
Att rättfärdiga det som blivit snett

En osalig ande
En vålnad av förtvivlan som måste söka bot

Endast under Månens fulla rund hittar han en stunds frid
Lyktan måste matas
Näras för att lysa upp den rätta vägen

Ett irrbloss i natten...




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-06 17:31



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

Så vackert om den betydelse fulla
lyktan som lyser upp tillvaron
2013-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse