Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraften i mellanrummen

Samma ofattbart starka kraft
som driver universum driver följdaktligen
joggarens andning och hjärta
och all klorofyllen runt omkring honom
som stiger upp genom buskar och träd
även om klorofyllens energi
är försvagad på hösten och
vissa människor kan se grundkraften
i mellanrummen mellan skogens pelare
och ser att kraften är brandgul
och förstärks något av höstlövens oranga färg
och det gula solljuset som färgas av trädkronorna
och hitom allt det oranga misslyckas
den leriga stigen med att vara diskret
och joggarens skor klafsar
motvilligt mellan pelarna i katedralen
och han tittar genom höstskogen och ser åter ett
ljus som strålar på andra sidan en landsväg
och människor som han som är så känsliga att
dom kan se grundkraften kallas för gurus
och samtidigt som hans skor som också är oranga
klafsar på den indiskreta stigen som slingrar genom den
brandgula hösten på den tillbakadragna marken
så väller det brandgula mot honom från landsvägen
och han råkar i extas och innan hans tankar tystnar
helt så hinner han tänka att sålunda driver det
som Buddha kallar Medvetandets Klara Ljus och
Einstein kallar Energin allt
och kan göra oss djupt lyckliga
och vi kallar ofta denna ofattbara kraft för Gud.









Fri vers (Prosapoesi) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-07 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman