Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterhjärta

I vinterhjärtas land
Där stormarna yr
Där dagen gryr ur morgon diset

Här i din själs förbund
Stegrar rädslan till ett skri av längtan som sakta dör ut

Där i sommarens hjärta
När vinden sprider sin ljumma fläkt
Där gryningen är ditt livs regnbåge

Här lever du trygg i ovisshetens garn

Du äger en krigares själ
Då du föddes i vinternattens isande eld
In i sommarens ljumma morgon

En krigare utan början
Utan slut

Tiden vrider sig runt sin egen axel
Trotsar livet
Förtär dess väsen
Blir sitt eget gissel

Du somnar på stränder av nattsvart glas
Du drömmer på stenens häll
Du lever på törnets nåd

Stanna upp under ekens krona
Låt himlens oändlighet bära dig bort
Till nya världar

Till nya äventyr...




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-07 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse