Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sen höstkväll i Ulleråker park

Den snälla häxan i Lindparken
ristar hexagram i barken
hon tänder gula lampor
och samlar månljus i en hink

Månljus, vatten och helig gräshoppa
blandas med Ekströms nyponsoppa
och så hälles hela röran
i en gryta under en lind

Sedan häller häxan ut brygden
över Ulleråkersbygden
och av den söta doften somnar
yuppies, knegare och skarn

Så går hon runt bland husen
och släcker utomhusljusen
och mal en hemlig krydda
i en magisk pepparkvarn

Från kvarnen ner på marken
faller malen Draculaträck
och i den gyllensvarta natten
sprids en aning utav skräck




Bunden vers (Rim) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-13 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman