Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjband

Genom världar av tysthet och mörker
Stiger två systrar fram

Den ena bär natten i sin blick
Den andra bär dagen i sitt leende

Men ändå systrar i liv och död
Två så lika men så olika

Sakta virvlar de fram i eoners dans
Från och till sitt mål
Knuffar sig fram

För att sedan förenas i systerskapets kärlek
Till det som är
Det som har varit
Till det som kom att ske i en osäker framtid

Systerskapets börda är stor
Då du blivit den sista av systrar
Fjättrad vid en tid som erhåller ödet för oss alla

Var du än vänder dig följs du av minnen
Vackra
Underbara
Skrattretande
Sorgsna

Men bördans lättnad kommer att dröja
Och du kan bara skåda hur vi dåraktigt krälar i stoftet från avlägsna minnen
Bara för att det inte går att släppa taget

Hungriga och frusna efter någon att se upp till
Längtan efter någon som är den andres motsats
Den andres gelike

I ditt hjärta hörs systrarnas sång
Och du sprudlar av glädje

Föreningen av hjärtan
De starka familjebanden
Och du gläds…




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-15 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse