Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

Med sorg i hjärtat vänds min blick söderut

Hoppas
Längtar
Att få skåda det land jag länge sökt

Dolt i dimmor
Gömt av berg
Fortsätter mitt sökande efter frihet och helhet

Kroppen styrs av jordens växlingar och sorg över vinterns ankomst
Väntar på att våren skall komma åter

Längtar efter att få skåda det land jag länge sökt

Du var mitt hopp
Dina ögon var min själsliga spegel
Din röst var min musik

Varje rörelse vi gjorde
Varje steg vi tog
Ägde kraft hos tusen fast vi blott är en

Bland grönskande blad landar morgondaggen mjukt

Likt ett lodjur som smyger sig på sitt byte
Smyger jag mig på livet
Tar upp kampen om mig själv

Drömmer mig bort
Söker mig själv…




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-17 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse