Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babylons Gårdar

Kom dansa med oss i solens skugga
Över frusna blad och vinterns tysta skri
Dansa genom tider av hopp och fred

Tröttheten sänker sig över dalens svacka
Ekens rötter knakar under sin börda
Dalens skugga börjar vakna ur vinterns dvala
Tvekande singlar de sista kalla flingorna ner
Bara för att smälta

En ljummen vind
En dåres bön

Vildblommorna från Babylons hängande gårdar
Slår ut i ståtlig prakt
Lockar till sig Dryaderna
Under den klara himlen visar de sin skönhet

Templet i gårdens inre gömmer våra minnen
Altarljusets låga förtär lika mycket som det ger
Vi vandrar där stigen slutar in i evigheten
Där Sfinxens gåta har sin början…




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-21 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse