Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det värsta som kan hända hände


Vaknade upp en solig dag då jag genast märkte

att någonting var fruktansvärt fel

För inga sköna toner någonstans

Inte ens någon smörig låt full med romans

från radioapparaterna

För radioapparaterna överallt var helt tysta

Bara en massa snack

Och det var då som jag kom på att musiken

måste bara ha blivit stulen

För det var då som jag gick hem

och laddade pistolen min och gick ut på jakt

För vem eller vilka det nu än var som hade vågat

stjäla musiken skulle de genast gå till slakt

För om musiken inte kommer tillbaka in i

människornas liv illa snabbt

kommer de att komma i otakt och kaos

kommer att råda

Och det var då som jag från ingenstans

helt plötsligt fick syn på en skummis

som höll på att smyga omkring

i min hemtrakt

med en stor högtalare låda

Jo, jag vart lite misstänksam eftersom han hade

ett långt ovårdat hår med

skumma solglasögon ty likaså förklädd till

någon slags vakt

Och då jag ropade på honom att stanna

började han istället att springa

Springa ifrån mig

Men det skulle han inte ha gjort

För det var då som jag tog fram min pistol

och sköt ner honom i all sin prakt

Sköt honom i benet så att han tappade sin låda

Och mycket riktigt

Jag hade rätt

Det var han som var tjuven

För när högtalare lådan slog i backen

och gick sönder

började den stulna musiken genast

att ur den flöda

Och det var då som jag gick fram och hjälpte

tjuven ifråga att ta ut kulan ur sitt ben

så att det kunde sluta blöda

Nu en mycket ångerfull tjuv

För musiken skulle han i alla fall aldrig mer

försöka sno

Det kunde han lova

Så jag lät det här för honom få bli till en läxa..

Det värsta som kan hända hände!

Ken Cassel
3/12-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-03 15:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sicken skurk! Försöka sno musiken, den kan vi inte leva utan, inte han heller
Bra komponerat Ken:)
2013-12-03

    ej medlem längre
Härligt gjort, hade dött om musiken försvann.
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel